ПРИЕМНА НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ ДСБ

Новини

Тук може да се свържете с всеки от общинските съветници на ДСБ в София и страната – да зададете въпрос, да направите предложение или да изразите мнение за тяхната работа

В клуба на ДСБ Триадица може да се срещнете и лично с общинските съветници Вили Лилков и Христо Ангеличинновини | лица | документи | дискусии | избори | връзки | за нас | блог

ДСБ Триадица

38 Responses

 1. Общинският съветник Вили Лилков обявява приемна на 24.03.2008г. (понеделник), от 18.00 часа в клуба на ДСБ район Слатина, ул. Шипченски проход 53…
  http://dsb.bg/display.php?sub=news_1&open_news=3241

 2. Общинският съветник Вили Лилков обявява приемна на 29 март 2008 г. /събота/ от 10.30 часа в клуба на ж.к. Обеля бл. 244 /топлофикация/. Каним гражданите, които имат въпроси относно дейността на Столичния общински съвет или по проблемите на района да посетят приемната.

 3. Моля да се постави на обсъждане много важен въпрос !!
  Скоро горяха влакове нали, а сега се очаква да започнат да експлоадират ктли и съдове под налягане , да падат кранове висящи над оживени пътища , да горят газовите инсталации , да падат хора в асансьорни шахти и т. н. – аварии и знаете ли защо , ? Защо ли не знае и Правителството , но ще е от неосведоменост и глупост?
  Питайте правителството защо е оставило Държавния Технически Надзор /от ДАМТН /с разрешени разходи за месец на инспектор само по 15 лв./месечно /вместо 150лв.- въпреки излишъка си?/, това е нещо нечувано!Инспекторите са инженери с много опит и са държавни служители с 399лв. ОМЗ ако говорим и за заплатите им за сведение.
  Пречи се на инспекторите да извършват необходимите прегледи и проверки на съоръженията и фирмите, въпреки 18% -то съкращение. Пълно блокиране! Няма и титуляр Председател на агенцията ДАМТН , а временно изпълняващ вече от 3год.
  Един инспектор за сведение на неграмотното правителство събира такси от техническите прегледи на съоръжения с повишена опасност до 20 000 лв./год, пък получава заплата 5 000 лв./год. Т.е. ще гърми и гори България и ще пострадат невинни хора заради грешни решения на правителството , което дори не че не спестява разходи, а и планираните им приходи обърква.Те с дейноста си не само,че не са в тяжест на бюджета, а носят и приходи и предпазват държавата от опасни аварии в промишленоста и в ежедневието, има ли разумни министри там?
  Пази боже България от некадърници!

 4. […] ДСБ в общините Приемна на общинските съветници от ДСБ […]

 5. […] ДСБ в общините Приемна на общинските съветници от ДСБ […]

 6. […] ДСБ в общините Приемна на общинските съветници от ДСБ […]

 7. Здравейте,
  Преди известно време се опитах да направя връзка с общинските съветници от ДСБ по два важни (по мое мнение) въпроса за София. Тъй като за съжаление до момента не съм получил отговор за развитие на по проблемите си позволявам да ги позтавп още веднъж.

  Съвсем накратко от известно време съм си поставил за цел да обръщам внимание на колкото се може повече хора за 2 проблема на града (а и на всички градове в страната). Надявам се да получа смислени отговори поне от хората, на които съм гласувал доверие да управляват или поне контролират града ми. Проблемите са:
  1. Кабелите – от повече от 5 години водя война с всички възможни институции в града по отношение на мерки за премахване на надземните кабели в целия град. Не мисля, че е нужно да обяснявам защо тези кабели са проблем, важното е, че имам много официални писма и отговори от всевъзможни институции, че или проблема не е техен или е техен и еееееей сега ще се реши. Така вече 5 години. Последно разбрах от зам. кмета по строитлеството на община Лозенец, че проблема е в юрисдикцията на кварталната администрация и на районния кмет. Това беше по изборите – до момента за съжаление нито един кабел не е премахнат. Та въпроса ми и молбата ми към Вас е – има ли какво да се направи и кога мислите, че може да се направи за да започне систематизираното премахване на надземните кабели в целия град?
  2. Графитите – без да навлизам в подробности, всеки голям град в света има проблеми с графитите. За съжаление според мен този проблем все още не е осъзнат като такъв в София. Въпроса ми е – имате ли представа коя институция се занимава с проблема, какво се прави и как според вас може да се противостои на този проблем. Има ли създадена някаква организация, отделят ли се средства за превенция и последваща борба?
  Мисля, че ако успеете да ми отговорите на тези 2 въпроса смислено ще ме спечелите за дълго време напред. Моля за отговор, какво практически се прави и как вие виждате решението на проблемите, а не какви са законовите параметри и какво се предполага, че трябва да се случва.
  Благодаря предварително.
  Николай

 8. Здравейте, Николай!
  Поставих (и поставям) двата въпроса на познатите ми съветници.
  Това, което аз съм разбрал оттогава досега, е, че различните отговорни институции, не само общински, са относително добре снабдени с нормативни документи по отношение на “превенция” – предимно с добре познатите от едно време текстове, започващи със “забранява се …”, но не и с останалото.

  “Графитите” може би ще попаднат в по-общата забрана за “писането и драскането” по фасадите… от общинската Наредба 1, която предстои да бъде сменена с нова след 4 дни.

  За кабелите…
  Имало едно време един закон (за далекосъобщенията) и една наредба (17) на министрите на транспорта и съобщенията и на регионалното развитие и …
  Според тези два акта от 1 януари 2007 г. не би трябвало да има висящ кабел, който да загрозява въздушното пространство в някой “урбанизирани територии”.

  Само че в момента ги няма:
  закона (отменен с новия ЗЕС),
  единия вид министър – вече е агенция (ДАИТС)
  наредбата – нова (по ЗЕС) няма, чакала се била…

  КРС обаче има и към нея трябва да бъдат насочени всички очаквания. Ето:

  Чл. 21. (1) Функциите по регулиране и контрол при осъществяването на електронните съобщения се извършват от Комисията за регулиране на съобщенията, наричана по-нататък “комисията”.

  Това е актуално – от ЗЕС, който, между другото, изглежда че разрешава съществуване на въздушни жици?:

  Чл. 286. (1) Кабелните електронни съобщителни мрежи се изграждат подземно.
  (2) Кабелни електронни съобщителни мрежи могат да се изграждат въздушно само извън границите на урбанизираните територии и в урбанизирани територии с население до 10 000 жители и/или с ниско жилищно застрояване.
  (3) Въздушно изграждане на кабелни електронни съобщителни мрежи не се допуска в курортни населени места и в селищни образувания, както и в населени места или части от тях, обявени за резервати с историческо, археологическо, етнографско или архитектурно значение.
  (4) (Нова – ДВ, бр. 17 от 2009 г.) Контролът по изпълнение на изискванията на ал. 1, 2 и 3 се осъществява от комисията при условията и по реда на този закон.

  Съжалявам, че пак “пускам” тук текстове от закон, но според мен тези текстове са ясни – това, което трябва да се прави, трябва да бъде свършено от държавната, независима КРС, наречена “Комисията”

 9. Здравейте и още веднъж благодаря за бързия отговор. Както и миналия път обаче, отговора за съжаление не отговаря на въпросите ми. Разбирам и винаги съм разбирал, че на книга живеем в правова държава, че има институции, закони и правила как нещата трябва да се случват. Факт е, че те не се случават нито с кабелите, нито с графитите. Затова тук не става дума кой закон определя коя е институцията, която трябва да наложи нормативни санкции. Тук става дума дали проблема е осъзнат като такъв и какво се прави за да бъде разрешен.
  Както споменах и по-горе специално за проблема с кабелите бях уверен от кмета на район Лозенец, на негова предизборна среща, че проблема е в неговата юрисдикция (в частта на кабелите преминаващи през Лозенец), както и на община София като цяло. По тази причина търся мнението на общинските съветници – надземните кабели проблем на София ли са? Ако да, какво правите вие като политици за решаването им?
  Юридическите дискусии със сигурност са от полза и откриването на нормативните “отговорници” за проблема също е несъмнено важно. Много по-важно обаче е, какво се прави практически за разрешаването на проблема, как политиците се ангажират и изграждат политика, политика, политика за разрешаването на проблемите. Защото за мен политика означава система от действия насочени към разрешаването на даден проблем, а не сезиране на един орган и приключване на въпроса.
  Затова, моля, ако е възможно общинските съветници от ДСБ да се заемат с двата поставени въпроса. Ще следя сайта и се надявам на отговори.
  Благодаря предварително.
  Николай

 10. До Президента на Република България
  г-н Георги Първанов
  копие: Главна Прокуратура на Република България
  бул.Витоша 2 София 1 000
  Окръжна прокуратура гр.Благоевград 2 700
  Районна прокуратура гр.Сандански 2 800
  Областен управител на Благоевградска област
  в-к”Труд”, в-к”Струма”,в-к”Вяра” и др.

  Че произволно и разширително се прилагат разпоредбите на ЗСПЗЗ и правилника за неговото приложение съгласно които неидентифицирана земя е общинска собственост умишлено се бавят процедурите по възстановяване на собствеността за да изтече давностният срок по чл.19 и под прикритието на формулировките “ничия земя” и “ползвател общината” законните собственици се лишават от земята им а тя се разпродава от общините на други лица.
  Че това се извършва за да се облагодетелстват бивши и настоящи величия от властта както и лица и фирми известни с връзките си с организираната престъпност.
  в землището на с.Левуново,Ново Делчево- община Сандански земите по чл.19 със съдействието на Председателя на ОбПк – гр.Сандански Бойко Лалев и с яктивно съучастие на служители от техтическа служба Сандански,преко подчинени на Кмета на Общината Андон Тотев станаха земи на близки на Кмета Андон Тотев .Многократно сме искали проверка,по тези фрапираши случай , но резултат никакъв ……..
  Че обект на манипулациите са изключително най-плодородните земи лозя скъпи терени около международния път промишлени зони и др. като става дума за много сериозна територия – само в община Сандански например за няколко десетки хиляди декара обработваема земя.
  Че това се извършва в пряко и грубо нарушение на законови текстове в частност на чл.15 ал. 1 от ЗСПЗЗ и чл. 18 ал.1 т.1 2 3 букви “а”-“з” т.4 букви “а”-“г” и т.5 от ППЗСПЗЗ особено в община Сандански.
  Че въпреки многобройните сигнали и жалби поземлените комисии в областта които съгласно ЗСПЗЗ са орган на Министерството на земеделието не са си мръднали пръста да решат тези проблеми в интерес на законните собственици – напротив всячески се стремят да прикриват нарушенията и служат като инструмент за криминалното ограбване на хората и лишаване от бащините им земи.
  Още веднъж се обръщаме към Вас да разпоредите проверка на повдигнатите сигнали за нарушаване законите та Република Бъргария.

  Стоян Стоянов
  ЖК”Спартак”
  гр.Сандански
  община Сандански
  област Благоевградска

 11. Контролът и налагането на санкции, съгл. Закона за електронните съобщения, относно висящите кабели между блоковите пространства, в населените места, е от компетенциите на ДНСК!

 12. […] ДСБ в общините Приемна на общинските съветници от ДСБ […]

 13. Здравейте,
  както вече споменах на този сайт, поставил съм си цел да обърна внимание и да получа помощ от общинските съветници и кмета на района, в който живея за разрешаването на два проблема на София. За целата всеки месец пиша на този сайт, на сайтовете на общински съветници, които съм успял да намеря, на кмета на района, който съм избрал и на някой институции.
  Проблемите са 2:
  1. Премахването на надземните кабели в града
  2. Изграждането и воденето на постиянна политика по борба с графитите
  Моля отговорете ми какво мислите, че можете да направите вие (като политическа сила и общински съветници) за разрешаването на двата проблема.
  Благодаря.
  Николай

 14. На вниманието на общинския съветник г-н Вили Лилков в СОС.
  Уважаеми г-н Лилков!
  Живеем в века на съвременните технологии, електроника и комуникаци, които достигнаха върха на своето развитие и ще продължават да се усъвършенстват.

  На фона на растящотото им внедряване в живота, без които е немислимо нашето съществуване, ползването на съвременния метрополитен, лишен от информация за наземния над метростанциите градски транспорт, създава грижи на съвременния човек.

  Попаднал под земята, ползвайки се от услугите на метрото, въведено като възможност за придвижване в съвременния град пред 150 г. в Австро-Унгария/Будапеща/, в България то е на равнището от онова време.

  Преди време, по време на учатието Ви в Нощен Хоризонт поставих два въпроса:
  1. За премахване на ДДС, при плащане наем за ползване на 1 м2 празна земя от търговци, поставили неподвижно закрепен към земята метален павилион.
  и
  2. За поставяне в подлезите под земята на изходите след подвижните бариери на станциите на метрополитен-София,
  на табелки с разписанията за преминаващите наблизо край различните изходи на метростанциите градски пътнически транспорт: трамваи, тролейбуси, автобуси и маршрутки.

  Надявам се, че сте придвижили решаване на първия въпрос в СОС и очаквам някакво развитие по него. Защото ДДС означава добавена стойност. В случая търговец наема празна земя върху която прави подобрения: настилки, външно ВиК, Външно Ел.Захравнване и сграда с вътрешни ВиК и Ел.Инсталации. В този случай той тази земя не я препродава и ли нещо друга, че де се налага наема да се облага с ДДС.

  По отношение на втория въпрос отново се обръщам до Вас с надеждата за съдействие пред Метрополитен София, в лицето на инж. Стоян Братоев за решаване неотложетн въпрос с информация под земята за движението на наземния транспорт.

  Предвид проблемите, които съществуват в настоящия момент в столична община и дневния ред, който следва от това, вероятно не сте имал възможност да поставите този въпрос на вниманието на СОС или на инж. Стжоян Братовев, ако зависи от него.
  В тази връзка Ви моля да поставите въпрос, пред столична община и метрополитен – София, при напускане спирката на метростанцията да се поставят табелки още в самия подлез с разписанията, с означени посоки на спирките, за различните видове градски транспорт/електро, автобусен и маршрутки/, още на самия перон или след напускането му в коридора на подлеза след подвижните бариери при напускане метростанцията.
  Това ще улесни милионите пътници ползващи метрополитена.
  Ще им спести време след излизане на повърхността на земята за лутане: А сега накъде?.
  И хайде отново в подлезите в търсене на най-подходящия изход.
  Обикновено всред пътниците има инвалиди, за които тази информация е от съществено значение, гости на София с пътнически багаж, както и претоварени с багаж пътници-граждани на София, ползващи ежедневно по-няколко пъти метрополите София.
  Вярвам, че поставените от мен въпроси отнасящи се до наемане на земя от търговците от една страна и до информацията в метрополитена за наземния транспорт над станциите на метрото ще бъде решен в полза на гражданите и гостите на София.
  26. април 2009 г.
  С уважение арх. Борис Ташков.

 15. Здравейте,
  пиша ви отново по двата основни проблема, за разрешаването на които се надявам да получа съдействие. Както вече споменах на този сайт, поставил съм си цел да обърна внимание и да получа помощ от общинските съветници и кмета на района, в който живея за разрешаването на два проблема на София. За целата всеки месец пиша на този сайт, на сайтовете на общински съветници, които съм успял да намеря, на кмета на района, който съм избрал и на някой институции.
  Проблемите са 2:
  1. Премахването на надземните кабели в града
  2. Изграждането и воденето на постиянна политика по борба с графитите
  Моля отговорете ми какво мислите, че можете да направите вие (като политическа сила и общински съветници) за разрешаването на двата проблема.
  Благодаря.
  Николай

 16. Здравейте !
  Бих искала да получа някаква по-конкретна информация относно предстоящата (надявам се) реконструкцията на пазара на бул.”Димитър Петков” и най.вече на участъка от ул.”Пиротска” до ул.”Цар Симеон”.
  Кога се очаква да започне?
  Предполагам, че сте добре запознати с непоносимото положение в района.

  С уважение,
  Димитрова

 17. Здравейте, г-жо Димитрова!

  Във връзка с Вашия въпрос Ви отговарям, че по отношение на пазара има решение на Столичния общински съвет за неговото преустройство, взето по предложение на Вили Лилков – общински съветник от ДСБ.
  Предложението, с което трябва да бъде съобразен проектът е:
  1. Пазарът да бъде за зеленчуци, плодове и цветя.
  2. Да се предвидят няколко малки магазина за традиционни български занаятчийски произведения.
  3. Участъкът от ул. Пиротска до ул. Цар Симеон и съответно до бул. Сливница да се превърне в пешеходна зона – озеленяване, пейки и места за паркиране, както е планирано и се изпълнява в участъка бул. Стамболийски – бул. инж. Ив. Иванов.
  Надяваме се администрацията на кмета (ДАГ и главния архитект) да се съобразят с това изискване на СОС в крайния вариант на проекта.
  Известно ни е ужасното състояние на пазара и точно затова бе внесено това предложение в СОС.
  С уважение
  Любомир Георгиев – ДСБ Триадица

 18. Здравейте,
  Понеже е предизборно време и всеки ден гледам реклами на политическите сили, който ще участват в изборите, си позволявам и аз като “реклама” на двата проблема, с които се занимавам да пиша малко по-често (не само веднъж месечно).
  Както вече споменах на този сайт, поставил съм си цел да обърна внимание и да получа помощ от общинските съветници и кмета на района, в който живея за разрешаването на два проблема на София. За целата всеки месец пиша на този сайт, на сайтовете на общински съветници, които съм успял да намеря, на кмета на района, който съм избрал и на някой институции.
  Проблемите са 2:
  1. Премахването на надземните кабели в града
  2. Изграждането и воденето на постиянна политика по борба с графитите
  Моля отговорете ми какво мислите, че можете да направите вие (като политическа сила и общински съветници) за разрешаването на двата проблема.

  За първи път откакто гласувам, сериозно съм се замислил да не дам гласа си за сините.
  Мисля, че е повече от ясно защо – обръщам внимание на горните проблеми повече от 5 години, а специално на хората които съм избрал от точно 1 година ежемесечно. За първи път се свързах специално с кмета на район Лозенец на 06.06.2008 (ако не броим предизборните срещи година по-рано, на които се срещнах и с повечето общински съветници, за които гласувах).

  Има 7 дни до първите избори.
  И още няколко до още по-важните.

  Последното официално писмо по темата получих миналия петък. На моя жалба по въпроса за кабелите към кмета на столицата, главния архитект и инспектората ми бе отговорено – …. нищо. Писмото ми е препратено (преподлагам по целесъобразност) към всички районни кметове в София.
  За пореден път – надявам се на кратък и ясен отговор – какво ЩЕ направят общинските съветници и техните политически сили за разрешаването на един признат от тях проблем.
  Благодаря.
  Николай

 19. Привет уважаеми бъдещи управляващи, много моля да обърнете внимение на следния важен въпрос – за безразборното монтиране на предавателно – приемателни антени на мобилните орператори по покривите на блоковете. На бл.1 в квартал Гевгелийски община Илинден има 3 бр., а скоро ще се монитрат още 5 бр. без съгласието на живущите, и разбира се без да се има предвид, че само на около 20 -30 м в други 2 блока има монтирани още 3 бр. Или в обсега на 50-60- м. ще има цяла гора от 11 бр. антени. Ще бъдем подложени на вредно облъчване и ще се разболяваме, заради безхаберието на някои общинари, които дават съгласие без да мислят за своите избиратели и за това, че хората нямат представа за вредните излъчвания. Разбрахме, че сте предприели действия по тези въпроси и много разчитаме да направите нещо, което да регламентира и да изясни къде и как ще се решават тези въпроси и нека мобилните оператори си намерят други места за тeхните антени. Пожелаваме успех!

 20. За “бъдещи управляващи” – благодаря, от тяхно име. За останалото – наистина сме предприели някакви действия, включително и тук:
  https://mydsb.wordpress.com/debate/debate-2009-01/

 21. Призовавам съветниците от ДСБ да не се отказват, а да продължат да се борят срещу безумицата “служебен абонамент”. По същество идеята на синята зона е да стимулира кратковременното паркиране и да оптимизира използването на паркоместата. Едно паркомясто синя зона в центъра има над 90% заетост за деня. Идеята на служебния абонамент е точно обратната – да се гарантира място на някой, независимо дали го ползва или не. Заетоста на някои места служебен абонамен е не повече от 50%. Да не говорим за други злоупотреби – например на ул. Парчевич , между ул Цар Асен и бул Витоша, от една кооперация са си взели едно място служебен абонамент за да могат да се качват и да си паркират на тротоара – така 4-5 коли постоянно са паркирани на тротоара.

  Опитът за прокарване на решение за ограничаване на броя на местата СА не успя, но трябва да се признае, че някои от аргументите бяха съвсем валидни – като например как ще се разпределят тези места? За това предлагам следното:
  1. пълно закриване на режима “служебен абонамент”.
  2. Създаването на специална 24-часова “зона за сигурност” по протежението на всички болници, поликлиники, пожарни, полицейски управления. Редът на паркиране се определя от съответните институции (например пожарната може да иска пълна забрана за паркиране, а пък болницата – да бъде паркинг за посетителите)
  3. Промяна в наредбата на синя зона и изключването на различни обществено значими обекти от обхвата й, като паркоместата се предоставят на съответните институции през съответното им работно време, а през останалите часове са свободни за безплатно паркиране. Това ще бъде нещо като новия еквивалент на Служебен абонамент, но само за организации , които наистина имат оправдана нужда от тези места. Става въпрос за:
  – хотели: нормално е пред входовете на хотелите да няма паркирали коли, особено пред хотелите 4 и 5 звезди. Така гостите пристигащи с коли, таксита или автобуси могат да спрат и да разтоварят багажа си.
  – някои министерства, държавни и общински институции – нормално е да имат няколко гарантирани парко места пред сградите си.
  4. Добре е да започне да се мисли и за “места за зареждане на магазини” – в много европейски градове има подобни места (най-често непосредствено до кръстовища, за да обслужват повече улици), които са запазени за бусове, ванове и “баничарки” носещи стоки за околните магазини. Паркирането на тези места е ограничено например до 15 мин., а самата зона може да е с “работно време” само сутрин до 10 ч и през останалата част от деня да е нормална “синя зона”. Това ще реши два проблема – сега някои магазини си “пазят” места с щайги, столове и т.н., а при останалите бусовете спират насредата на улицата и създават задръствания.

  Служебен абонамент се използва главно от фирми, за да имат къде да си паркират колите служители в тези фирми. Но тези служители имат избор да не пътуват с кола на работа, или пък да търсят свободно място в синя зона наравно с останалите жители на града. Също така, ако не желаят да се лишат от автомобила, могат да си наемат офис в сграда с осигурени подземни парко места – такива вече има премного в София. Така че няма никаква логика организации, извън изброените по-горе, да ползват подобен преференциален режим.

  Надявам се ще се замислите върху предложението ми!

 22. Здравейте.
  Изборите минаха, надявам с тях и извън общинските ангажименти на общинските съветници. Затова и бих желал да ви върна на двата си въпроса, на които за съжаление не само не получавам отговор, но и ме обезверяват като гражданин.
  Проблемите са 2:
  1. Премахването на надземните кабели в града
  2. Изграждането и воденето на постиянна политика по борба с графитите
  Моля отговорете ми какво мислите, че можете да направите вие (като политическа сила и общински съветници) за разрешаването на двата проблемите.

  След последното ми писмо тук получих още 2 официални отговора.
  1. От кмета на община Средец.
  2. От кмета на община Люлин.

  Не искам да коментирам самите отговори, просто ще ги цитирам.
  Както бях писал по-горе, на моя официален въпрос към кмета на София, главния архитект и инспектората, не ми беше отоговорено абсолютно нищо – писмото ми бе препратено за изпълнение от райнонните кметове – моето разбиране е, защото въпросите са в тяхната компетенция.
  Отговора от община Средец към Столична община – Във връзка с писмо на г-н Сапунджиев, моля посочете къде са незаконните надземни кабели за да ги премахнем………….. не знам как да коментирам.
  Община Люлин – във връзка с писмото на г-н Сапунджиев (в което съм цитирал всички възможни закони, които имат общо с проблема) – според цитиран закон в писмото, отговорността на други институции…………….

  Въпросите ми остават – както ще направите вие, като политическа сила и общински съветници, не за получаването на поредния официален безсмислен отговор, а за разрешаването на проблема с надземните кабели с града и като продължение, с проблема с графитите?
  Благодаря.
  Николай

 23. Здравейте,
  отчитам се и този месец с надеждата за отговор по двата въпроса, на който обръщам внимание от доста време.
  1. Премахването на надземините кабели в София и
  2. Изграждане на политика за борба с графитите

  По първия проблем, през изминалия месец получих дългоочакван официален отговор от КРС, че според закона, те са институцията, която налага наказания за незаконното прокарване на кабели в София, като до момента са написани 140 акта и работата продължава. Същевременно обаче от тяхното писмо стана ясно, че както всичко в България и тук цялата отговорност отново не е в техни ръце – те пишат актове, но не те отговарят за премахването на кабелите – това, според тях, е в отговорностите на местните администрации или както аз разбирам в случая със София на райнните кметове.
  И така въпросът ми остава – какво мислите, че можете да направите като политическа сила и като общински съветници за премахването на кабелите в столицата и ако искате в район Триадица в частност?
  До момента не съм получил никакъв отговор от вас дали приемате проблема с графитите като такъв, но се надявам да имаме възможност да обсъдим и целенасочени действия в тази посока.
  Благодаря.
  Николай

 24. Здравейте,
  пореден месец с надеждата за отговор по двата въпроса, на който обръщам внимание от доста време.
  1. Премахването на надземините кабели в София и
  2. Изграждане на политика за борба с графитите

  премахването на кабелите е в отоговорността на общинските администрации.
  И така въпросът ми остава – какво мислите, че можете да направите като политическа сила и като общински съветници за премахването на кабелите в столицата и ако искате в район Триадица в частност?
  До момента не съм получил никакъв отговор от вас дали приемате проблема с графитите като такъв, но се надявам да имаме възможност да обсъдим и целенасочени действия в тази посока.
  Благодаря.
  Николай

 25. Присъединявам се към искането на Николай за решаване на проблема с надземните кабели! А районните кметства могат да се справят изключително лесно с този проблем!!!

  1. Поне две трети от кабелите по фасадите и висящите над улиците НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ към момента!!! Това се видя именно във вашия район Триадица преди седмица – при подрязването на дърветата по Парчевич резнаха всички кабели пресичащи улицата и от големите снопове на всяко кръстовище бяха възстановени по 3-4 кабела само!

  2. Когато така общината пререже кабели, екипите на наглите фирмички идват веднага и слагат нови. Ако обаче на другия ден общината мине и ги среже отново? И на следващия. И на по следващия. Колко дни поред фирмата ще ги възстановява? Миналата седмица имаха да възстановят 5-10 кабела, ако обаче в един ден екип на общината среже ВСИЧКИ кабели в целия център? Могат ли да си позволят да възстановят стотици кабели всеки ден или изведнъж ще им стане по-евтино да ползват подземната комуникация?

  Така че за мен, господа от ДСБ, решението е точно толкова елементарно – пращате един екип няколко месеца по цял ден да отстранява кабели. Нека общината да покаже, че ще наложи ред, че няма да клекне пред пиратски квартални фирмички (наивно е да се смята, че кабеларката, която не иска да си плати за подземни кабели си плаща редовно за лиценз на излъчваните канали, че плаща ддс и т.н.)!

  Поздрави,
  Боян

 26. Здравейте,
  още една година се изтъркули и нито един от хората за които съм гласувал не взе отношение по двата изключително важни проблема, на които обръщам внимание.

  1. Премахването на надземините кабели в София и
  2. Изграждане на политика за борба с графитите

  Според множество официални писма, които съм получил от различни институции, премахването на кабелите е в отоговорността и задълженията на общинските администрации.
  И така въпросът ми остава – какво мислите, че можете да направите като политическа сила и като общински съветници за премахването на кабелите в столицата и ако искате в район Триадица в частност?
  До момента не съм получил никакъв отговор от вас дали приемате проблема с графитите като такъв, но се надявам да имаме възможност да обсъдим и целенасочени действия в тази посока.
  Благодаря.
  Николай

 27. Приемната е затворена?

 28. Господин Ангеличин, тъй като не намирам ваш e-mail в сайта на Столична община Ви пиша тук. Дано днес или утре успеете да видите запитването ми. Моля Ви, погледнете в линка и разберете от новите Ви подчинени от дирекция “Образование” защо лъжат и си играят с търпението на стотици родители!!!

  http://blog.sofia.bg/?p=177

  Nikolaeva

 29. Е, две седмици след официалното откриване, в “официалния блог” на СО, вече има и дискусия.
  Добре!
  Г-жо Николаева, аз изчетох въпросите (и отговорите на г-жа Минчева). Г-н Ангеличин също ще се запознае своевременно с вашето “запитване”. Все пак е общински съветник от ДСБ в СОС, все още. 🙂

 30. Г-н Георгиев, ако сте прочели въпросите сигурно сте констатирали пълно разминаване с отговорите. Това определено е измиване на ръцете по Пилат Понтийски и имитиране на диалог с родителите. За съжаление дори г-н Ангеличин своевремено да се запознае – ще е късно. Класирането е на 24-ти април. Системата затваря за класиране на 22-ри април /четвъртък/. Родителите имаха разумни предложения, които щяха да ги облекчат. Става ясно, че общината /Дирекция Образование /категорично отказва да се съобрази с каквото и да е. Както се изрази родител-участник в Работната група те, общинарите и директорите, са около 50-те, които само като чуят за промени и настръхват, не защото нещо ще се навреди, а от страх пред промяната и неизвестното. От страх, че не могат да предвидят евентуални последствия, които водят след себе си те.

  Последно. Търсих доста упорито в нет-а, но не успях да открия e-mail на г-н Ангеличин. Бихте ли могли да ми дадете негов публичен такъв.

  С Благодарности за бързия отговор: Николаева

 31. Г-н Георгиев, казахте добра дума за блога и дискусията, а вече започнаха да изтриват нелицеприятните въпроси. Бих искала да сигнализирам г-н Ангеличин за това.

  Николаева

 32. Ами, търсих и аз, но не намерих някакъв “публичен” e-mail на Христо Ангеличин.
  Предполагам, че заедно с назначението като част от екипа, ще трябва да получи и съответен официален мейл-адрес.

  Но, доколкото знам, формалното назначение все още не е факт. 😦

  Но, все пак, вашият сигнал, г-жо Николаева, е получен тук, на най-подходящото, в случая, публично място. 🙂
  Поздрави!

 33. Как ще я караме в квартал “Здраве” -Триадица ??? Ще има ли най-сетне синя зона !!! Колко разговора и обещания трябва да се дадат за да вземе това решение ? Какво трябва да се случи за да стане ясно,че квартала не е паркинг на студентите,лекарите и болните на Медицинска Академия,НДК,бТВ и всички офиси и канцеларии в центъра ?

 34. Здравейте,
  Виждам, че все пак някой чете написаното тук. Трябва ли обаче да се зиненадам, че не получавам отговор на моите въпроси?

  1. Премахването на надземините кабели в София и
  2. Изграждане на политика за борба с графитите

  Според множество официални писма, които съм получил от различни институции, премахването на кабелите е в отоговорността и задълженията на общинските администрации.
  И така въпросът ми остава – какво мислите, че можете да направите като политическа сила и като общински съветници за премахването на кабелите в столицата и ако искате в район Триадица в частност?
  До момента не съм получил никакъв отговор от вас дали приемате проблема с графитите като такъв, но се надявам да имаме възможност да обсъдим и целенасочени действия в тази посока.
  Благодаря.
  Николай

 35. Здравейте,
  за пореден месец:

  1. Премахването на надземините кабели в София и
  2. Изграждане на политика за борба с графитите

  Според множество официални писма, които съм получил от различни институции, премахването на кабелите е в отоговорността и задълженията на общинските администрации.
  И така въпросът ми остава – какво мислите, че можете да направите като политическа сила и като общински съветници за премахването на кабелите в столицата и ако искате в район Триадица в частност?
  До момента не съм получил никакъв отговор от вас дали приемате проблема с графитите като такъв, но се надявам да имаме възможност да обсъдим и целенасочени действия в тази посока.
  Благодаря.
  Николай

 36. Като допълнение към горният пост – до колкто ми е известно от съвсем скоро разполагаме с нов зам кмет Направление “Култура, образование, спорт и превенция на зависимости”. И той е “наш”. Как мислите, че бихте могли да взимодействате с него по отношение на проблема с графитите?

 37. Не, че искам да ми се привиждат конспирации, но се учудвам защо от всички зам.-кметове /вкл и на едновременно назначения г-н Сотиров/ само и единствено на г-н Ангеличин липсва публичен служебен и-мейл ето тук: http://www.sofia.bg/display.asp?ime=whois_adm-0711&title=%20&pathtitle=кой%20кой%20е

  Не искам да си мисля, че се опитва да се скрие от неудобни въпроси на гражданите на столицата. Или пък служителите му се опитват да го скрият….

  Все пак той е представител на ДСБ. За мен това е направо обидно.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: