ПОДПИСКА за преустройство на софийския „Женски пазар”

Уважаеми съграждани,

Преди пет години започнахме битка за промяна на визията на нашия квартал, защото бяхме доведени до критичната точка на нетърпимост да живеем нормално в собствените си домове поради начина на функциониране и стопанисване на „Женски пазар”. През тези години срещнахме разбирането и подкрепата на СОС и СО, в резултат на което бе гласувано решение № 825/26.07.2007 г. за изработването на проект за функционално, обемно пространствено решение и градско обзавеждане на „Женски пазар” и бул.”Стефан Стамболов” и на проект за ПУП за м.”Зона Б-2”.
През месец януари т. г. с решение № 93/15.01.2010 г. Административния съд – София град одобри окончателно изработения проект. Решението е окончателно.

Вече няма причини да не започне преустройството на „Женски пазар”, което да доведе до налагане на ред и изява на градската архитектура в квартала, за да се защити правото ни на цивилизован живот. Защото в настоящия момент в пазара продължава да цари хаос. За нормална търговия и дума не може да става, а мърсотията, шума и кражбите от домовете се превърнаха в наше ежедневие. Никой вече не желае да инвестира в квартал, където е невъзможно паркирането и нормалния достъп до домовете, не е възможен спокоен сън или нормално градско общуване. Църквата ни е окупирана от търговци и в нея ритуалите са рядкост. Най-старото училище в София – „Св.Св.Кирил и Методий”, е с толкова малък брой на учениците, че ако не се вземат радикални мерки за преустройството на „Женски пазар”, то ще бъде закрито. Родителите категорично не желаят да водят децата си в него, защото то е блокирано от джебчии, просяци, грозни сергии, продавачи на съмнителни стоки и сутеньори.

Една градска управа, която допуска всичко това да се случи, е безотговорна към своите граждани. Тя е длъжна да прави инвестиции, които да повишават цените на имотите ни, и трябва да налага ред и правила за цивилизован живот, а не да оставя своите граждани беззащитни пред натиска на криминалния контингент, който отдавна диктува правилата на търговията и живота на квартала.

Убедени в правотата на своето искане ние се обръщаме към Вас за подкрепа и с настоящата подписка настояваме кметът на София и СОС да приемат като приоритетна задача незабавното започване на преустройство на „Женски пазар”.

Граждански инициативен комитет ”Възраждане”

    За контакти:

  1. Инж. Иван Караманов Моб. тел: 0889059714
  2. Мирослав Цочев Моб. тел: 0884603646
  3. Красимира Владкова Моб. тел: 0888618969

За сваляне: ПОДПИСКА

В интернет: bgpetition.com/jenski_pazar/index.htmlновини | лица | документи | дискусии | избори | връзки | за нас | блог | архив

ДСБ Триадица

3 Responses

  1. Адрес на петицията в интернет :
    http://bgpetition.com/jenski_pazar/index.html

  2. “Женски пазар”! Пресконференция -28.05.2010 БТА (Първа част)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: