За регистрираните кандидат-депутати в избирателните райони с номер 23

Регистрациите на кандидатски листи на партии и коалиции за участие в изборите на 5 юли 2009 г. в 23 МИР приключиха успешно. Всички възможни (18 от 20) участници представиха своите предложения в законноустановения срок и се сдобиха със съответното право на участие. Една коалиция (БЗНС) с регистрационен номер 9 и една партия (ВМРО) – с номер 14 най-вероятно няма да участват с точно тези номера на изборите, тъй като или изцяло, или частично са се присъединили към гражданите и регионите, регистрирани под номер 1. Останалите 18 политически партии регистрираха общо 261 човека в кандидатските листи, имената на 54 от които ще се появят и на съответната обща бяла бюлетина.
Кандидатите на ПЛАМ са 3 – точно толкова, колкото са “имената на кандидатите, заемащи първите три места в кандидатската листа на партията или коалицията” – за вписване в “интегралната” бюлетина. “За Родината” са 5, “Зелените” – 6, Движенията за права, свободи и спасение на Отечеството са с по 8 човека, АТАКА – с 10, “Защита” и “Социалдемократи” – с по 11, БНС-НД – с 14.
Коалициите, регистрирали се като “СИНЯ” и “за България”, останаха с по 21 имена в кандидатските си листи, колкото бяха предложени и от “Другата България”, а с пълния комплект от допустимия максимален брой участници (22) са листите на 5 партии/коалиции – РЗС, ЛИДЕР, ГЕРБ, НДСВ и Българската лява коалиция.

Партиите, респ. записаните в кандидатските листи участници, ще се състезават за общо 11 мандата в 23-ти многомандатен избирателен район София 1, след като избирателите определят кой от участниците ще получи 12-ия мандат – този от едномандатния избирателен район със същото име и номер, при провеждащото се успоредно с изборите по “пропорционалната” система гласуване и за миноритарни кандидати на партиите и коалициите (без “независим” кандидат в района) от същата група.

Още за листите – по-късно, и на друго място…

За участие в едномандатен избирателен район София 1, номер 23, 13 от регистрираните партии/коалиции регистрираха по един свой кандидат. Когато бъде отпечатана бялата бюлетина с номер на ЕИР 23 най-отгоре, съдържанието под номера, би трябвало да съответства на следното:

1
РЗС Давид Леон Леви
2
ЛИДЕР Антон Игнатов Радичев
3
ГЕРБ Борис Крумов Грозданов
5
АТАКА Явор Божилов Нотев
6
КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ Георги Стоянов Кадиев
7
ЗАЩИТА Веселин Стоянов Бончев
8
НДСВ Пламен Георгиев Константинов
10
БЪЛГАРСКАТА ЛЯВА КОАЛИЦИЯ Ячо Борисов Ячев
12
ЗЕЛЕНИТЕ Деница Петрова Петрова
16
ОБП Ганчо Димитров Хитров
17
НДСО Тодор Стойнов Джонев
18
БНС – НД Боян Боянов Станков-Расате
19
СИНЯТА КОАЛИЦИЯ Иван Йорданов Костов

 

ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2009 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2009

 

 новини | лица | документи | дискусии | избори | връзки | за нас | блог | архив

ДСБ Триадица

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: