За избирателните секции в ТРИАДИЦА, пак

Вчера говорител на ЦИК казал, според БТА: “Доста секции в България на изборите за евродепутати в неделя, 7 юни, ще бъдат с променени адреси, особено тези в големите градове.”

16:10:03 05-06-2009
ЦИКЕП – пресконференция

На изборите за евродепутати в неделя много от секциите ще бъдат с променен адрес, особено в големите градове

София, 5 юни /Людмила Спасова, БТА/
Доста секции в България на изборите за евродепутати в неделя, 7 юни, ще бъдат с променени адреси, особено тези в големите градове. Това съобщи на пресконференция днес говорителят на Централната избирателна комисия за европейски парламент /ЦИКЕП/ Александър Александров.
За да не бъдат изненадани, че списъкът с тяхното име не е на традиционното място /училище, читалище и др./, в което досега са гласували, от ЦИКЕП препоръчаха всички гласоподаватели да проверят предварително в коя секция ще гласуват според постоянния си адрес. Това може да стане чрез мобилен телефон с изпращане на Ес Ем Ес на номер 1410 и текст ЕГН-то, както и на стационарен телефон – 0800 1 4726, който е безплатен за цялата страна.
В случаите на запитване с мобилен телефон ще се връща обратно съобщение – с града, общината и местонахождението на секцията.
Със сигурност такава промяна на секциите има в община “Триадица” на София, каза Александров. Изборният ден ще се открие в 6.00 ч. на територията на цялата страна. По това време всички секционни комисии трябва да са заели местата си, информира Александров. Края на гласуването официално е до 19.00 часа. Ако има граждани, които преди този час са били пред секциите, ще могат да гласуват и след този час.
Гласуването ще става с лична карта или със зелен паспорт за гражданите, които са родени преди 31 декември 1931 година. Гласоподавател, който не е навършил 77 години, няма да може да гласува със зелен паспорт, независимо по какви причини не си е сменил документът за самоличност, обясниха от ЦИКЕП.

Гласоподавателите от “Триадица” ще намерят повече информация тук, а по-накратко може и така:

  1. Който си мисли, че трябва да гласува в 20-то училище – направо да ходи в 41-во, на ул. Самуил, с паметника на Св. Патриарх Евтимий на фасадата.
  2. Всички гласоподаватели от кв. “Иван Вазов” да се ориентират към 47-мо училище (преди време и спортно), където се намират всички избирателни секции за квартала.
  3. Останалите избиратели може би ще се справят и без чужда помощ – ако някой не успее – да погледне насам.

🙂

 

ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2009 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2009

 

 новини | лица | документи | дискусии | избори | връзки | за нас | блог | архив

ДСБ Триадица

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: