След проведени приемни: писмо до кмета на р-н “Студентски” – 1

До г-н Дилчев
Кмет на район Студентски

 

Уважаеми г-н Дилчев,

На приемна с граждани от район Студентски, проведена на 10.02.2009 г., бяха изложени няколко проблема, за които считам, че са от компетентността на районната администрация. Обръщам се към Вас с предложение те да бъдат проучени и да се направи необходимото за тяхното решаване. В случай, че е необходима подкрепа от страна на Столичен общински съвет, моля да ме информирате, за да Ви окажа нужното съдействие.

 1. Ремонт и ограждане с антипаркинг-стълбчета на две градинки:
  • До бл. 18-18А, бл. 13, магазин „Зора” и пазар “Дървеница”;
  • Зад бл. 10, бл. 11, бл. 12 и Пожарната в кв. Дървеница.
 2. Ремонт на осветителните тела между жилищен блок 91 и блок 89 по алеята, водеща от спирката на автобус № 280 към кв. Мусагеница.
 3. Ул. „Кокиче” в кв. Дървеница се нуждае от основен ремонт. Включена ли е в инвестиционната програма на Столична община за 2009 г.?
 4. Ул. „Жеко войвода” е в основен ремонт от няколко месеца – жилищните блокове са без нормален достъп, по улицата няма осветление и движението по нея е затруднено. Моля да бъде извършена проверка за сроковете и качеството на строителните работи.
 5. Налице е проблем с организацията на движението в кв. Мусагеница, по-точно с влизането на автомобили в квартала, от страната на новия булевард (откъм Онкологичния диспансер). Какъв е проблемът с прокарването на улица за вход към квартала?
 6. Липсват информационно-указателни табели на преименуваната улица „31 януари” в кв. Дървеница.
 7. Моля да ме информирате, дали улица № 169 в кв. Мусагеница, която все още фигурира в пътните карти на столицата, е преименувана и какво е нейното име.

С уважение
Доц. д-р Вили Лилков – общински съветник от ДСБ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: