КСНС: 07.01.2009 г., 14.00?

ПРезидентът на Републиката “свиква на заседание Консултативния съвет за национална сигурност на 7 януари 2009 г. на “Дондуков” 2″.

Според публикуваното съобщение – “на основание чл. 100, ал. 3 от Конституцията на Република България”, а според Конституцията на Републиката в тази алинея пише това:

Чл. 100.

(3) Президентът възглавява Консултативния съвет за национална сигурност, чийто статут се определя със закон.

Той така си знае – на основание на това, че възглавява – свиква.

На заседанието ще бъдат обсъдени мерки за ограничаване на последствията от спирането на доставките на природен газ за България. Доклади ще изнесат министър-председателят Сергей Станишев, вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин и министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

А някакви намерения за осъждане на договоронарушителя Путин, напоследък “инаугуриран” като председател на “Минсъвета” на руската федерация, която е мажоритарен собственик на длъжника “Газпром”?

Междувременно от ФОКУС са разбрали и началния час на заседанието на КСНС. Мястото е “на “Дондуков” 2″, някъде… 🙂

Advertisements

3 Responses

 1. 07 януари 2009 | 14:46 | Агенция “Фокус”

  „Случващото се е безпрецеденто нарушение на действащите договори за доставка както и на европейските директиви в тази област и без съмнение България трябва да търси своите права, да търси компенсации, включително и по съдебен ред”, каза още Първанов

  Тъй де!

 2. Костов: Къде е БГ разузнаването? Защо не предупреди за кризата с газа?

  Според ДСБ основната причина за кризата е, че Русия използва сила, за да накара Украйна да приеме нови по-високи цени на газа.

  Костов смята, че по тази причина Русия е прекратила доставките на газ за Украйна.

  Затова, според него, българската страна трябва да отправи искане за незабавно възстановяване на доставките на руски газ към Украйна, а Русия и ЕС да договорят единна базисна цена и такса за транзит на 1000 куб. метра газ от всички фирми, които транзитират по газопроводите.

  Костов посочи, че ЕС трябва да инициира тези преговори, за да се реши по този начин въпросът, по който Русия и Украйна не могат да се разберат.

  Лидерът на ДСБ каза, че е предложил по време на заседанието да се потърси отговорност от разузнавателните служби, че не са информирали навреме за опасността от спиране на доставките, но предложението не е било прието.

  Костов изтъкна, че са поискали отговор, защо министър-председателят, президентът и председателят на Народното събрание не са били осведомени, че е възможно спиране на доставките на газ.

  Отговорност за това имат директорът на Националната разузнавателна служба и директорът на служба “Военна информация” към Министерството на отбраната, смята лидерът на ДСБ.

  Още – в Dnes.bg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: