Главите между краката, чантите отгоре!

Такава команда няма да има днес, май?
От 9 до 9 и нещо продължи днешното заседание на народното събрание.
Сесията приключи. Следва коледна ваканция. В частност, действащият ЗПП ще си действа и следващата година, поне до средата на януари. 🙂

Както своевременно предава агенция ФОКУС, председателят на парламента е обявил инициативата на народни слуги от МВР да обкръжат сградата на народното събрание, след което е разпуснал органа.

Иван Костов бил изненадан:

София. Изненадан съм от разпускането на заседанието. Това каза, пред журналисти лидерът на ДСБ Иван Костов предаде репортер на Агенция “Фокус”. Според Костов – управляващите са дезертирали от отговорност, защото е трябвало днес да гласуват промените в Закона за партиите. „Ние не сме управляващите, а коректив на тези, които избягаха”, каза Костов.
На въпрос – защо се разпусна толкова бързо заседанието, той каза: „Питайте тези, които се измъкнаха”. Костов каза, че земеделците ще дойдат да протестират, защото не са получили субсидии, а студентите – защото „Студентски град” не се управлява добре.
Тихомира МИХАЙЛОВА

Думите, написани в горното заглавие, са конструирани преди почти 12 години, от неизвестен (за мен) автор, тогава народен слуга от състава на МВР – като указание към народни представители, на които предстои напускане на сградата с “Чавдар” (или друга марка автобус)…

 новини | лица | документи | дискусии | избори | връзки | за нас | блог | архив

ДСБ Триадица

Advertisements

One Response

  1. Днес споделих с колеги, че изразът – заглавие на този пост, е любимото ми изречение. Този израз е като мъничка, макар и незначителна отплата за част от нещата, които ние преживяхме, преживяваме и ще преживяваме по време на проточилия се преход. Е, явно пак ще чакаме януари – може би с новите следпразнични сметки за парно желанието ни за протест да нарасне. Не че няма за какво да протестираме – просто много капки чака нашата, българската чаша, за да прелее. По възможност капките трябва да са директно свързани с джоба, а най-добре – с хляба. Чисто морални капки не вършат работа – чашата не прелива и няма забележими протести.
    И за да не излезе морализаторски и черен коментара ми, ще си позволя да предложа линк към един клип, който ми хареса и е много оптимистичен:

    И да се надяваме последното от субтитрите на филма скоро да се сбъдне.
    Весели празници, щастлива и успешна нова година на всички посетители на mydsb.org.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: