Sly, sly, like a Demon’s eye

От виртуалния пресцентър на Столична община снощи съобщиха: “Кметът на София Бойко Борисов прие днес в кабинета си в Столична община германския разследващ журналист и писател Юрген Рот, автор на книгата “Новите български демони”…” Цялото съобщение се намира на съответното място.

Според един от участващите в срещата обаче (Рот) цитираното съобщение “не отговаря нито на съдържанието на проведения разговор, нито на неговите думи след края на срещата”. Това се разбира от предадената за Медиапул информация на Милен Радев, който е потърсил (и намерил, на път за летище София) германския журналист:

Потърсен от сътрудника на Mediapool в Берлин Милен Радев, Юрген Рот, който бе на път за софийското летище, изрази изумлението си от съобщението на общината, като каза, че то не отговаря нито на съдържанието на проведения разговор, нито на неговите думи след края на срещата.

“По време на тридневното си посещение в България се сблъсках с похвати, каквито едва ли има в друга европейска държава, но последното засенчва всичко”, каза той.

“В тази си форма съобщението е абсурдно и предава недопустимо произволно оценката ми за проведената среща”, заяви Рот.

“Приписаните ми думи не отговарят на стила ми, с който характеризирам партии и личности в други страни”, продължи той и допълни, че не е негова работа да призовава да се гласува за една или друга партия.

“Истина е, че когато Борисов ми разказа за трагичната история на своите баба и дядо, които са били репресирани, по човешки разбрах неговата позиция към БСП. Действително Борисов ми даде информация за борбата с организираната престъпност, която аз ще имам предвид, когато пиша следващите си книги”, добави той.

Мммдаа.

С образователна цел, от световния YouTube обмен, представям песничката, озаглавена Demon’s eye, изпълнението е от 1971 г., Берлин, а текстът (би трябвало да 🙂 ) започва със следните думи:

I don’t [mind just] care what you say.
I never heard you, I never heard you anyway.
I don’t care what you do
just so long as it ain’t me and you.
Sly, sly,
like a demon’s eye.

Demon’s eye

 новини | лица | документи | дискусии | избори | връзки | за нас | блог | архив

ДСБ Триадица

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: