I wish you all the best…

Така започва последният абзац от писмото на Dirk Ahner до Пламен Орешарски. Подателят е главен директор “Регионална политика” в Европейската комисия. Орешарски е министър на финансите в правителството на ДПС, с премиер Сергей Станишев. Е, малко по-точно: правителството е Министерски съвет на Република България, с мандат, предоставен на/от ДПС, д-р Станишев е шестият поред (след ГеоргиЙ Димитров, Васил Коларов, Вълко Червенков, Гриша Филипов и Андрей Луканов) поданик на саморазрушилия се “Союз нерушимЪй” на съветските социалистически републики, който изпълнява службата министър-председател на България, а Европейската комисия си е European Commission.

Писмото е публикувано и преведено от журналистите на в. СЕГА и може да бъде прочетено в материал на вестника от днес, под заглавие:

Писмото от Брюксел, което взриви управляващата коалиция

Който може – да чете, за да няма недоразумения от сорта: “човекът написал това, но не е имал предвид онова”. От текста става ясно поне едно нещо, извън “благопожеланията” и “предупрежденията”: службата, в която подателят на писмото е шеф, работи, като се съобразява и с препоръките на българина Васил Кунчев, известен като Левски, поне в тази част от тях, която е свързана с основополагащия за българската демокрация въпрос (“Къде са парите?”).

А що се отнася до “благословиите” – само с тази:

I wish you all the best in bringing the transformation of the National Road Infrastructure Fund to a successfull end.

адресантът заема достойно място в специалния фолкор на европейските граждани, населяващи българските територии на север и запад от линията “Мало Бучино – Челопечене”.

“Най-добре е да дойдат … климатиците”, май – мдаа(р)? 🙂

 новини | лица | документи | дискусии | избори | връзки | за нас | блог | архив

ДСБ Триадица

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: