МИС – RIP

По някаква случайност г-жа Тошкова, на временна служба при суверена като МИС Етем, е пропуснала да излезе в отпуск, преди 6.30 тази сутрин. Може би тази случайност е във връзка с предстоящия довечера (вече отменен) коктейл – по повод не на 4 юли, а на 5-ти от същия месец.

Та така, тази сутрин в София гръмна единственото (доскоро, вече май няма ни едно) в Републиката място за “делабориране” на разни отпадъчни продукти от постоянната подготовка за борбата за мир, в която бяхме въвлечени всички от лагера, родени през първите 80 години на миналия век.

С помощта на наличните в зората на 21 век информационно-комуникационни технологии МИС Етем е открита, в наличност е, още от 6.35 на 3 юли 2008 г. и действа. Как?

Първо – чете “извадки” от закони. Нормативните документи, от които МИС Етем чете, са качени и на официалната интернет-страница на МИС – много важната част от изпълнителната власт, която се оглавява от г-жа Тошкова. Тъй като доскоро МИС не се казваше така, а си имаше друго име, което Народното събрание със свое решение промени, но не е намерило време да разгледа и приеме нещо като проект за изменение, в двата закона – за бедствията и за кризите, не пише нищо за МИС. Освен това г-жата е МИС, не е и МВР (министър на всичките работи), така че: “кметовете (на София, и на районите “Кремиковци” и “Нови Искър”) да си четат” чл. 19 от ЗУК, а за по-горе намиращите се текстове от Раздел II на същия закон – нито дума от МИС. Нито пък по другия закон – за бедствията и авариите.

Второ: второ няма (“стойте си там, където сте, и не се прибирайте“, или “айде, прибирайте се вече” – след земетресението вече няма какво да гръмне, ама “не пипайте” новополучени в дворовете ви придобивки, не се брои, дори и да е казано по този ясен начин).

Важното е щаб да има. И спокойствие, разбира се – най-добре, специално за Министерството на Извънредните Ситуации, воглаве с държавната служба МИС, спокойствието да бъде пълно и окончателно – да починат в мир!

Колкото по-скоро министър-председателят пристъпи към подготовката и внесе съответното предложение за решение на парламента, толкова по-добре!

 новини | лица | документи | дискусии | избори | връзки | за нас | блог | архив

ДСБ Триадица

One Response

 1. Един от “християните в действие” (CIA) е успял да достигне до дневника на госпожа МИС и е предоставил, преди седмица, на новинарите следната хронограма:

  Из дневника на Емел Етем

  6,28 сутринта – Нещо гръмна. Много важно. Да си гърми.
  6.40 сутринта – Пак се гърми. Аман бе, човек не може да си поспи!
  7.00 сутринта – Гърми и не спира. Досадно. Къде ми е закона, че да си почета докато ми правят прическата и да си подбера тоалета.
  7,30 сутринта – Фризьорката ми е притеснена нещо. Били гръмнали 2000 тона… нещо си там. Дреме ми, нали в моя си закон не го пише.
  7.40 сутринта – Сергей ми звънна. Нещо му съборило кафето. Пита, знам ли нещо.От къде да знам пък аз. Не знам, естествено… И фризьорката нищо не знае. Пита ме мене. Лигла.
  8.00 сутринта – Някакъв военен ми звъни, Обяснявам му, че съм на фризьор и да не ме безпокои. А, нач.-щаба бил. Не го знам тоя. Абе, проверих си в закона. Никъде не пише какво да правя. Пише, какво да не правя. Уу… тези обувки не съм си ги носила още.
  8.15 сутринта – Сергей настоява да ида да видя защо му подскача кафето още. Да иде и да си види сам. Казаx му го, ама го мързяло. Да ида аз, той бил шефа и се нуждаел от очи и уши. Добре де, тръгвам. И Ахмед нещо любопитства, ама и той зает. Е, все аз ли да ходя!?!!?
  9.15 сутринта – Отидох, видях, скъсах си чорапогащника. Нещо гори, нещо гърми, не е бедствие, не е авария. Не е природна катастрофа. Не е в моя ресор. В моя закон си пише много ясно, Бедствие е земетресение от 10 по Рихтер нагоре, паднал астероид, всемирен потоп и все такива неща. Бойко! Ти си виновен! Да ти го кажа в очите.Аз да не съм министър на всичко? Що ме разкарвате по никое време? И си скъсах чорапогащника и не можах да видя къде ще почивам през лятото. Досадници такива. Помолих Ахмед да ми прати актуалния списък на нашите фирми, които да се заемат с почистването.
  11.00 преди обед – Пресконференции, досадно. Гладна съм…
  23.00 преди полунощ – Сергей настоява да ходя по телевизиите и да обяснявам какво пише в закона ми. Неграмотници! Да си го прочетат сами! Какво има да обяснявам. Още ме е яд за чорапогащника!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: