Декларация на групата на ДСБ в СОС

На 14-то заседание на СОС, по повод последните събития в “Захарна фабрика”, от името на групата общински съветници на ДСБ е представена следната

ДЕКЛАРАЦИЯ

на общинските съветници от партия Демократи за силна България
в Столичния общински съвет

През последните дни гражданите на София са свидетели отново на конфликт на етническа основа в кв. Захарна фабрика. Ромите, както в квартала, така и на други места в София не зачитат законите и си позволяват действия, които единствено държавата с нейните силови институции може да предотвратява и санкционира. Жителите на кварталите със смесено население са силно притеснени за съдбата на своите деца и семейства.

Системни са случаите на джебчийство, кражби от складове, влакове и от домовете на хората в районите на София със смесено население. Недопустимо е някои етнически общности да живеят извън законите и правилата, които са задължителни за всички български граждани. Недопустимо е също така десетилетия наред да не се решават тежките социални проблеми на малцинствата в столичния град.

Ние призоваваме кметът на град София да запознае Столичния общински съвет с мерките, които ще бъдат взети в кв. Захарна фабрика и в кварталите с ромско население за повишаване на сигурността на гражданите.

Настояваме за провеждане на извънредна сесия на СОС, посветена на проблемите на сигурността и обществения ред в столицата, на която да бъдат поканени министъра на вътрешните работи и Директора на СДВР, който да представи задължителния доклад за престъпността и опазването на обществения ред в София, съгласно споразумението между МВР и Столична община.

София, 12.06.2008 г.

Декларация със същото съдържание е представена и от името на “Алианс за София” – ДСБ и СДС.

 новини | лица | документи | дискусии | избори | връзки | за нас | блог | архив

ДСБ Триадица

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: