В НС – недоверие, в МВР – “ръкоделие”?

МОТИВИ за вот на недоверие към кабинета Станишев заради обвързаността му с организираната престъпност

Българските граждани и европейските ни партньори разбраха, че ръководството на МВР е свързано и защитава скритата власт на сивата икономика, защото управляващите получават пари от нея.
Разразилата се криза в управлението е резултат от разкрити реални факти за срастване на организираната престъпност и ръководството на МВР.
Вместо да провежда безкомпромисна политика срещу престъпността ръководството на МВР:
– провежда кадрова политика, при която на възлови длъжности в службите на министерството се назначават лица за прикриване, а не за разкриване на престъпленията;
– потулва всяка информация , отнасяща се до лица, които трупат доходи чрез престъпления и финансират управляващите;
– Министърът на вътрешните работи се среща с лица от подземния свят под претекст, че защитава националните интереси;
– саботира оперативните разработки срещу лица от организираната престъпност и им дава възможност да остават безнаказани.
В резултат на това:
при това управление се създадоха условия да вирее основно бизнеса, който си плаща на управляващите.
Това, освен всичко друго, убива конкуренцията и блокира пазарната икономика.
Демотивира служителите на Министерството на вътрешните работи да изпълняват задълженията си и оставя гражданите на страната без всякаква защита от престъпни посегателства.

Поведението на Румен Петков превръща не само Сергей Станишев и неговото правителство, но и целият български народ в свой заложник. Неспособността на министъра в продължение на близо три години да се справи с организираната престъпност и корупцията ще доведе не само до временно, но и до окончателно спиране на парите от европейските фондове за всички български граждани.

Правителството на Сергей Станишев трябва да си отиде, защото през неговото Министерство на вътрешните работи минава оста власт-престъпност.

Цитатът е съдържание на мотивите към внесеното днес предложение, от страна на около 61 народни представители, “Народното събрание да гласува недоверие на Министерския съвет”, както, надявам се, е формулирано предложението, за да е в съзвучие, ако не с българския език по принцип, поне с текста на Конституцията на републиката, където е невъзможно да се открие думата “вот”, най-вероятно по причина на нейната липса в посочения текст.

Припомням:

Правителството внася и управляващото мнозинство приема закони, с които създава корупционна среда и толерира корупционни практики във всички обществени сфери. Нещо повече, отхвърля се всяко предложение на опозицията, насочено към борба с корупцията и организираната престъпност. Конфликтът на интереси, злоупотребите, изнудването и подкупите са всекидневие на кабинета Станишев!

пишеше в мотивите към предложението за гласуване на недоверие (отхвърлено) на кабинета, преди четиридесетина дни.

Право на народните представители, които не участват в парламентарното мнозинство на “управляващата” партия или коалиция, е да внасят (отвреме-навреме) предложения за гласуване на недоверие на министерския съвет. При определени условия това право би могло (а и би трябвало) да бъде “почувствано” от някои от народните представители и като задължение. Когато част от тях решат, че е настъпил моментът, когато трябва да се използва точно това “парламентарно средство”, се предполага (пък аз мнооого се надявам 🙂 ), че вносителите са изключително добре подготвени, както с изказвания по конкретната тема (в парламентарната зала и извън нея), така и с всякаква политическа работа за постигане на целта: освобождаване на горецитирания заложник (“целия български народ”), при това – с неутрализиране на похитителя, а не на заложника и/или на някои от освобождаващите специални (десни) части!?

Advertisements

3 Responses

 1. Ето какво каза Костов днес в парламента:
  http://www.dsb.bg/display.php?sub=news_1&open_news=3276

 2. Ето го и поглед отвън – днешният Times online:

  “Какво трябва да направи ЕС с България? Само преди година той позволи на България и на Румъния да влязат в ЕС, въпреки провала на страната да реформира съдебната си система и да се справи с организираната престъпност (има над 150 гангстерски убийства от 2001). Оттогава проблемът се задълбочи. Почти всеки от висшестоящите или има пари и следователно е свързан с свързан с организираната престъпност, или е заел позиция срещу организираната престъпност, което може би го прави мишена…”

  http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/columnists/bronwen_maddox/article3716812.ece

  Пълният превод с “любезното съдействие” на даскалиците по английски:) тук:
  http://svoboda64.blog.bg/viewpost.php?id=181820

  Ако има проблеми с отварянето на линковете, минете оттук – http://www.verina.vesel.info/?p=534

 3. […] 15.30 и 15.50 ч. в парламента на Републиката беше гласувано внесеното предложение за недоверие към Министерския […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: