ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ

На 12 март от 18:00 ч в салона на читалище “Савянска беседа”, по инициатива на кмета на район “Средец” Маргарита Гутева се проведе обсъждане на законопроекта за етажната собственост, приет от парламента на първо четене. В началото на април предстои законопроекта да бъде внесен в пленарна зала за второ четене.

Някои от текстовете в проекта предизвикаха бурни дискусии – няма ясна дефиниция какво точно е етажна собственост, проблемно е прилагането на предвидените механизми при учредяване на етажна собственост в малки сгради с двама-трима собственика, на управителните органи на етажната собственост се делегират права за издаване на наказателни актове и налагане на глоби в размер от 500 до 5000 лв, за вземане на решения за изваждане на собственци от имотите им и др.

Гости на срещата бяха депутатите Евдокия Манева, Иван Сотиров и Евгени Чачев, както и столичният заместник омбудсман Валентина Танева-Алексова 🙂

Депутатите се съгласиха с повечето забележки, но подчертаха че вносител на законопроекта е Министрерски съвет и изразиха опасение че законът може да бъде приет в този вид от управляващото мнозинство.

Приемането на закона в сегашния вид би създало много потенциални проблеми не само на гражданите, но и на Столична община.

Депутатите от ДСБ и СДС се ангажираха да приемат и разгледат всички предложения и забележки, които стигнат до тях преди второто четене на законопроекта.

Очакваме мнения!

ДСБ Триадица поздравява съседите от район Средец с новия сайт на районната
администрация – www.sredec-sofia.org 🙂

 новини | лица | документи | дискусии | избори | за нас | блог

© ДСБ Триадица

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: