В НС – недоверие, на площада – митинг!

Както предава и агенция ФОКУС, Националното ръководство на ДСБ призовава членовете и симпатизантите на партията да участват в протестния митинг на опозицията в четвъртък, когато в българския парламент ще се проведат дебатите по внесения вот на недоверие за правителството на д-р Доган, с и.д министър-председател С. Станишев.

Кабинетът на Тристранната коалиция трябва да си отиде, защото неговата корумпираност нанася тежки вреди на българските граждани и уронва авторитета на България като член на ЕС.

Така започва писмената “обосновка” за поискания вот. Продължението – в “МОТИВИ за вот на недоверие към правителството заради неговата корумпираност”

Временно изпълняващият службата prime minister д-р Станишев (в извън(!?)работно време – “другаря Сергей”) е намерил за необходимо да окаже съдействие на протестиращите, като “е разпоредил на вътрешния министър Румен Петков да вземе всички законови и необходими мерки във връзка с опозиционния митинг”.

В статията на Таня Петкова от Медиапул, от която заемам последния цитат, не е уточнено какво трябва да се разбира под еднобуквената дума “и” в комбинацията “всички законови и необходими“, та ще ми се наложи да изразя следното основателно предположение: ако някой от “слугите” възнамерява да “взема” каквито и да е “мерки”, ще получи към “мерките” и съответните “теглилки” от присъстващите представители на “суверена”!

Иначе, министър-председателят, е изнамерил и основания за издаденото разпореждане – на Балкана се “развиват … процеси” (па се и развяват байряци), а у полето (софийско, равно) опозиционерите “последователно” “нагнетяват” “опит” и се канят да натискат “психологически” народните представители!

Малеее! 🙂

5 Responses

  1. В Нова телевизия, “Коритаров Live” – интервю с Иван Костов, председател на ДСБ, препредадено от агенция ФОКУС, под заглавие “Има ли доказателства за корупция във властта?”

  2. … и много репортажи от вчерашния “пролетен” 22.02.2008 г. в София, България, площад “Народно събрание” и от залата в съответната къща – изказване на Иван Костов – с реплика и дуплика;
    и на Евдокия Манева – представено от медиапул

  3. “осъзнати политически различия” – интервю на Полина Паунова с Иван Костов, в. “Новинар”

  4. БТВ, “Тази сутрин”, Атанас Атанасов: “Да смъкнем днешните управляващи. Трябва да спечелим изборите срещу тях.”, препредадено от агенция ФОКУС.

  5. […] в мотивите към предложението за гласуване на недоверие (отхвърлено) на кабинета, преди четиридесетина […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: