Случаен пост # 000.000.002

Важните неща

Автор: templar
Публикувано: 13.12.2007 10:01

Пребиха журналист, които пишеше за строителните безобразия на ДПС-мафията в Странджа.

Днес голяма група негови колеги, журналисти от вестниците Телеграф, Монитор и Политика напускат работа, зараи наложената им цензора. Журналистите бяха гости в сутрешните блокове на Канал 1 и НТВ – готини млади хора, красиви момичета. Беше ми доста гадно, когато суяка водещ по канал 1. вадеше душата на красиво русо създание на видима възраст около 22год. да назове политическите поръчки, които вестниците на Пеевски и мама-тото изпълняват. Девойчето, поуплашено го усукваше (се пак вчера са пребили доста по-масивен брадат неин колега) , но водещия настояваше. Той не я попита “ДПС ли имате пред вид? “. А мигаше с чаровни ресници и питаше “Кажете, назовете…. и на всяко изречение обясняваше, колко му е неудобно че се говори срещу колеги…Тогава за пореден път си дадох сметка, че …. е преди всичко “вид мъжки характер”.

Вестниците са собственост на ДПС и се управляват от майката на Делян Пеевски.

Журналистите казаха, че са им давани списъци с хора и фирми на ДПС, за които се пише или добро или нищо.

Сутринта проверих сайтовете на основните новинарски медии – Медиапул, Всекиден, Фокус, Дневник, Сега, Днес, Нюз, Дарик… НИЩО! Седефчов открил спортна зала, Бойко щял да спечели изборите…

В сайта на ДСБ също няма нищо, нито в блоговете на демократите от резерва и запаса.

А) Няма да се уморя да повтарям, че за безобразията, които стават в България причините са основно 2, с относителна тежест 50:50

1. Наивност, повърхостност, липса на приоритети, неопитност, самовлюбеност, загуба на реалност… на будното градско и гражданско население и желаещите да бъдат негови политически представители.

2. Нечовешкият мързел, леност), чиновническо отношение и телешко спокойствие на (copy/paste) будното градско гражданско население и желаещите да бъдат негови политически представители.

Б) Първоначалното добро намерение на ДСБ (да си кажа за моята партия) да стане представител на цялото осиротяло градско гражданство (кой-знае защо наричано десница) не успя (засега). Факт е, че обюността се раздели на 2 равни половини – едната остана в СДС, а другата дойде в ДСБ. на това не може да се опонира, защото всички изборни резултати досега го показват с точност до третия десетичен знак.

Причините за това според мен са:

1. След добър начален устрем към върха, спряхме на първото равно място, извадихме сандвичите и консервите от раниците и все още хапваме, пийваме и си разказваме вицове. Какво имам пред вид:

а) Отказът и страхът от идеология. ДСБ не е консервативна, не е либерална, не е християнска, не е светска, не е национална, не е народна, не е про-европейска, не е евроскептична…. По този начия тя не отблъсна консерваторите с либерални идеи, не отблъсна либералите с консервативни заявки, не отблъсна традицооналистите с излишен космополитизъм, не отблъсна космополитите с излишен традиционализъм… но и не мотивира никои от тях с ясно и сърцато представителство на ТЕХНИТЕ ценности. Казваме, че съществуваме заради политическото представителство, но бягаме от точно дефиниране чие е това представителство…крием се в общи и все по-_нищо_не_значещи фрази като “Гражданското общество” и “репресивния апарат на бившата ДС”…

б) Отказът да се дефинираме биографично. Да кажем, че ние сме хората, които са били средна класа и всичко нагоре от нея, живущи в градовете, преди 09.09.1944. Най-голямата глупост (още в СДС) беше напънът да се обяснява народна партия, като не биографична (Марксистко било, класов подход), а да се обяснява, че и фабриканта и работника, които вярват в субсидиарността са заедно…. дори се заговори (за щастие никога не се реализира) за съюзи към СДС – на жените, работниците, селяните, и други трудещи се… Прекрасна теоретична постановка, но много куца на практика, особено в незряло общество, каквото имаме.

в) Отказът от постоянно артикулиране на ДПС като най-злия, вреден и опасен враг на нормалната държава България. Започнахме със силно говорене, разни хора ни обявиха за “фашисти” и “шовинисти” и ние посмекчихме тона и влязохме в стария изтъркан словесен коловоз “гражданското общество”, “репресивния апарат”, “царските имоти”

г) (copy/paste) Нечовешкият мързел, леност, чиновническо отношение и телешко спокойствие на будното градско гражданско население и желаещите да бъдат негови политически представители. С едно голямо изключение от последните месеци – Даниел Митов, който обикаля като малката цветарка села и паланки 7 дни в седмицата и се опитва да сглоби някакво ДСБ някъде.

Когато си малка партия трябва да предвиждаш събитията, да реагираш веднага, остро, светкавично и ефектно. Когато си малка партия не можеш да си позволиш да правиш политика от 8 до 17ч. в работни дни, след като прочетеш за събитията във вестника и то, ако не си на море. Причината е проста – когато си малка партия събитията не ги случваш ти, а те се случват извън теб, затова трябва да реагираш в секундата Т+1, а не по икиндия, ако има кой да отключи залата.

Защо пиша всичко това и каква е връзката с уволнените журналисти от Телеграф? Има връзка. Това е поредния тест за будното град…(copy/paste), шанс за темата за ДПС като най-злия…(copy/paste) и т.н.

УТОЧНЕНИЕ 1: (написано няколко часа след основния текст) Не искам да поставям знак на равенство между ДСБ и СДС. Като казвам, че бившия градски граждански електорат (гражданите, живеещи в градове) се раздели на 2 равни части, то не е защото СДС е станало нещо по-добро от рядка боза, а защото ДСБ спря в устрема си да им покаже, че е нещо по-различно и по-добро от старата рядка боза. Направи заявка, но не я осъществи докрай, защото общността беше слаба (т.е. Костов е сред последните виновници, а всички, които кипяхе в бульона през 2004г. сме на първо място. Демек: настоящото писание не е критика към Костов, от каквато получават ерекция повечето търсачи на десни интриги, а към дясната общност като голяма група хора – скучен, но принципен подход)

УТОЧНЕНИЕ 2: Това не е симпатия, съчувствие или подкрепа от мен за журналистическото съсловие в България или към конкретните журналисти, а принципно положение за т.нар. “гражданско общество”.

Автор: templar
Публикувано: 13.12.2007 10:01

 

 новини | лица | документи | дискусии | избори | за нас | блог

© ДСБ Триадица

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: