ДСБ ТРИАДИЦА – ОТКРИВАМЕ САЙТА!

Приветствие от Любомир Георгиев
председател на ДСБ Триадица

Добре дошли

Ние – отговарящите за поддържането на тази страница, сме представители на една група българи, която не е чак толкова малка, колкото биха искали да бъде разпределителите на откраднатото българско имущество – държавно и общинско. И те знаят, че не сме толкова малко, и не им е “хорошо”, нито “comfortable”, “рахат” – хич!

През последните 18 години нашата политическа кръвна група се сдоби с голям брой нарицателни, но и свърши някои неща. Ето част от нарицателните:

ПЪРВА ВОЗ (въстаническа оперативна зона), автоопределение за по-голямата част от тогава живеещите в столичния квартал “Иван Вазов” и по-общо в граничещите с Южния парк части от кварталите “Стрелбище”, “Гоце Делчев” и “Лозенец”.

Второто – ЛУМПЕНИ – впечатляващо! Отнасяше се за лумпенпрофесори, доценти, студенти, лумпенинженери, философи, филолози, музиканти, артисти, архитекти, адвокати… всъщност хора, прочистващи от време навреме гърло с недотам кроткото скандиране “И преди, и сега БКП е мафия!”

Третото – ХЛЕБАРКИ – нещо кафкианско трябва да го е мъчило автора, Бог да го прости. Всъщност хлебарките, казват, са от най-устойчивите организми на планетата – неизтребими даже!

Четвъртото – ЕКСТРЕМИСТИ – де да бяхме!

ХАРДЛАЙНЕРИ, ТЪМНОСИНИ, СИНИ ТАЛИБАНИ – това сме ние!

ние, които сваляхме некадърни правителства, по може би най-простия, но затова пък изключително ефективен начин – съвсем демократично излизахме на улицата и оставахме там, колкото трябва;

ние, които задаваме политическия дневен ред, който се изпълнява от всички, играещи на политическата сцена;

ние – с ясните политически позиции, които сме искали от претендиращите за наши водачи две неща:

първо: и на тях да им станат ясни нашите ясни позиции
второ: да ги изразяват и отстояват – подходящо и постоянно!

Любомир Георгиев

PS: Написаното в горния текст е “нахвърляно” преди три години, пак през септември. Всъщност от днес е само “отговарящите за поддържането на тази страница” и актуализирания брой ( 18 ) на годините, изминали от края на м. октомври 1989 г. досега.

На 21 септември 2004 г. беше учредена първата столична организация на ДСБ – тази на ДСБ Триадица. През изминалите оттогава три години участвахме в (почти) всички възможни видове избори и се утвърдихме като една от най-влиятелните местни партийни организации – и в район Триадица и в София.

Още веднъж Добре дошли!

Любомир Георгиев

 

 

 

© ДСБ Триадица

One Response

  1. […] На 9 септември 2008 г. се навършва една година от началото на публичното съществуване на тази страница – страницата на нашата ДСБ-организация: ДСБ – Триадица. […]

Comments are closed.

%d bloggers like this: