ДСБ ТРИАДИЦА: ДОКУМЕНТИ

Доклад № 93-00-52 / 08.02.2006 г.

относно възлагане на кмета на СО да предложи за приемане от СОС ново градоустройствено решение за част от Зона Б-2-3, м. „Център”, включваща „Женския пазар” в столицата.

Докл. Вили Лилков, Иван Николов, Борислав Борисов, Радослав Кацаров, Орлин Иванов, Борислав Богданов

Решение № 194 по точка 33

Женският пазар е придобил отчайващо отблъскващ облик – стотици незаконни сергии, непрекъснати измами на гражданите, продукцията се съхранява по мазетата на околните сгради, полицията не се справя с джебчиите, шумът тормози живеещите там от сутрин до късна вечер. Емблематичните сгради на църквата “Св. Кирил и Методий” и на едноименното училище са обсадени от търговци, които продават дори на земята своите стоки, малките улици около пазара са блокирани от техните коли, множество колички сноват целодневно по улиците “Кирил и Методий”, “Княз Борис”, “Симеон” и др., създавайки проблеми на транспорта. Търговията на магазините в сградите е под непрекъснатия натиск на разположените в пълен хаос пред тях сергии. Унищожени са напълно зелените площи и чешмите в тази зона, булевардът носещ името на Стефан Стамболов е мръсна и неподредена улица.

С решението се възлага на Кмета на София да организира конкурс за преустройство на тази зона и тя да се превърне в пешеходна зона, а в участъка му от ул. “Кирил и Методий” до бул. “Сливница” да се разположи пазар за зеленчукови и промишлени стоки. При реализиране на подобно решение тази зона ще получи по-модерни перспективи за развитие, в нея естествено ще се откроят архитектурните особености на старите софийски сгради, мястото ще добие истински градски вид и ще стане по-привлекателно.

 новини | лица | документи | дискусии | избори | за нас | блог

© ДСБ Триадица

 

One Response

  1. […] проект: бул. “Стефан Стамболов” – реконструкция и обновление (в изпълнение на решение на СОС по Доклад № 93-00-52/08.02.2006 г.) […]

Comments are closed.

%d bloggers like this: